Recepten, Warme maaltijd > Recept voor groenlof met kerriesaus zonder e-nummers.

Recept voor groenlof met kerriesaus zonder e-nummers.

Dit is een groente die vooral in de groententuin te vinden is. In supermarkten heb ik hem nooit gezien. Het is een najaarsgroente die tegen vorst kan. Meestal eten de mensen dit op dezelfde manier als gekookte witlof. De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in. Wij wokken de groenlof altijd. Lekker  met kerriesaus erdoor. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 kg groenlof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kipkruiden

(voor de saus)

  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • snufje zeezout
  • snufje peper
  • 2 eetlepels kerriepoeder

 

Bereidingswijze:

Maak de kerriesaus volgens de bereidingswijze voor kerriesaus uit mijn kookboek. Snij de groenlof in dunne repen. Snij de kipfilet in stukjes. Doe de olie in de wok. Roerbak de kipstukjes gaar. Voeg beetje voor beetje de groenlof toe (op hoog vuur). Blijf roeren. Voeg de kipkruiden toe. Roer door. Laat dit ongeveer 10 minuten garen. Voeg de kerriesaus toe. Roer door. Laat dit nog ongeveer 3 minuten koken. Serveer met zilvervliesrijst.

 

Deze pagina afdrukken

  • Twitter
  • RSS

Laat een reactie achter